Događaji

ponedjeljak, 27. svibnja

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu

Zavjetna svetkovina Gospe od Zečeva u Ninu, središnjem marijanskom svetištu Zadarske nadbiskupije, svečano se slavi u ponedjeljak 27. svibnja.

Svečano misno slavlje u 11,00 sati u ninskoj župnoj crkvi sv. Anselma, potom i procesiju s čudotvornim Gospinim kipom kroz Nin, predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Koncelebrirano misno slavlje u 18,00 sati u crkvi sv. Anselma, potom i procesiju s Gospinim kipom, predvodi mons. Martin Vidović, naslovni ninski nadbiskup. Toga dana u Nin hodočasti tisuće vjernika iz cijele Zadarske nadbiskupije i utječu se zagovoru Gospe od Zečeva.

Mise toga dana su još u 6, 7.30 i u 8.30 sati.

Ususret proslavi svetkovine, u ninskoj župi održava se duhovna priprava.

U subotu, 25. svibnja u župnoj crkvi u 19,00 sati zajedničku molitvu krunice predvodi molitvena zajednica Gospe od Zečeva.

U nedjelju 26. svibnja, na uočnicu svetkovine, misno slavlje u 18,00 sati i procesiju s Gospinim kipom predvodi don Srećko Petrov, ekonom Zadarske nadbiskupije i župnik župe sv. Šimuna i Jude Tadeja u Zadru.

Svetkovina Gospe od Zečeva završava u četvrtak 30. svibnja na blagdan Uzašašća Gospodinova, kada u ninskoj župnoj crkvi sv. Anselma misu u 19,00 sati i završnu procesiju s Gospinim kipom predvodi don Tomislav Končurat.


Reci što misliš!