Događaji

vremenska prognoza

Prevladavat će oblačno vrijeme uz povremenu kišu

Prevladavat će oblačno vrijeme uz povremenu kišu
Bojan Bogdanić

U prvom dijelu novoga tjedna ponovno pretežno oblačno i manje toplo, uz čestu kišu, ponegdje i obilnije pljuskove s grmljavinom, pa i olujna nevremena i tuču. Na Jadranu će biti juga, mjestimice i jakog, s olujnim udarima.

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu sunčanih razdoblja biti vrlo malo. Povremeno će padati kiša, a popodne su mjestimice mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Najniža temperatura zraka bit će od 14 do 17 °C, a najviša između 20 i 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj najveća je vjerojatnost za pljuskove i grmljavinu na Banovini. Prevladavat će oblačno uz čestu kišu i uglavnom slab vjetar te dnevnu temperaturu od 18 do 21 °C.

Hladnije od prosjeka za doba godine bit će i u gorju i na sjevernom Jadranu, uz pretežno oblačno i kišovito vrijeme. Duž obale će puhati umjereno jugo, pa će more biti umjereno valovito, prema otvorenome i valovito.

U Dalmaciji još valovitije i vjetrovitije. Prevladavat će oblačno, dok su kraća sunčana razdoblja vjerojatnija južnije od Splita u popodnevnim satima. Povremeno će padati kiša, lokalno moguće i u obliku pljuskova s grmljavinom, posebice u unutrašnjosti. Najviša dnevna temperatura od 18 do 20 °C.

I na jugu Hrvatske danju podjednaka temperatura. Bit će uglavnom oblačno, povremeno uz kišu, pa i takozvanu prljavu. Osobito poslijepodne mogući su i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a kraćih sunčanih razdoblja bit će rijetko. Duž obale će puhati većinom umjereno, a na otocima i jako jugo.


Reci što misliš!