Događaji

potpisivanje ugovora u srijedu

Tvrtki Jukić-Dam pripao dva i pol milijuna kuna težak posao energetske obnove zgrade OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji

Tvrtki Jukić-Dam pripao dva i pol milijuna kuna težak posao energetske obnove zgrade OŠ Vladimira Nazora u Škabrnji

U srijedu, 12. lipnja 2019. godine s početkom u 11 sati u Maloj vijećnici Doma Zadarske županije bit će potpisan Ugovor o građenju između OŠ Vladimira Nazora Škabrnja i tvrtke Jukić-Dam d.o.o. za energetsku obnovu ove školske zgrade izgrađene 1971. godine.

Ukupna vrijednost radova iznosi 2.543.788,13 kuna (s PDV-om).

U sklopu radova provodit će se sljedeće provedbene mjere energetske učinkovitosti (kombinacija pet građevinskih, jedna elektrotehnička i jedna strojarska mjera): ugradnja toplinske izolacije vanjskih zidova i poda prema vanjskom prostoru, ugradnja toplinske izolacije stropa prema tavanu, ugradnja toplinske i hidroizolacije krovova iznad grijanog prostora, zamjena vanjske stolarije, modernizacija unutarnje rasvjete te ugradnja termostatskih ventila što će rezultirati uštedom energije za grijanje 50,01% u odnosu na postojeće stanje.

Provedbom projekta postići će se ugodniji boravak djelatnika i učenika u zgradi, a sam objekt dobit će novi vizualni identitet s tim da se ne narušava arhitektonsko oblikovanje, a sve u skladu s trenutno važećim propisima. Imajući na umu da je zgrada registrirana u Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE), moći će se pratiti napredak i ostvarene uštede na godišnjoj razini na temelju izvoda utrošene energije za grijanje/hlađenje. 

Sredstva ušteđena na taj način bit će uložena u daljnje unaprjeđenje rada i obrazovanja (poboljšani uvjeti rada, namještaj, oprema...) prema trenutnim potrebama djelatnika i učenika. Ostvarujući održivost rezultata projekta, utjecat će se na razvoj potreba za energetskom učinkovitošću te na oblikovanje svijesti kod javnosti za racionalnom upotrebom energije. 

Dodatno, osigurat će se sigurniji i ugodniji uvjeti boravljenja i korištenje prostora od strane učenika i djelatnika škole, što će rezultirati povećanjem učinkovitosti rada i dosezanjem općeg cilja predmetnog poziva. 


Reci što misliš!