Događaji

tko je odgovoran?

Marjana Botić upozorava na lošu signalizaciju na raskrižju u ulici Nikole Šubića Zrinskog u Zadru

Marjana Botić upozorava na lošu signalizaciju na raskrižju u ulici Nikole Šubića Zrinskog u Zadru
Mladen Malik

U nastavku teksta pročitajte priopćenje županijske vijećnice Marjane Botić koje je dostavljeno Hrvatskim cestama i na znanje MUP-u.

Pušteno u promet rekonstruirano križanje na Ravnicama Pušteno u promet rekonstruirano križanje na Ravnicama

Radi se o katastrofalnoj rekonstrukciji ceste Nikole Šubića Zrinskog u Zadru, a koja prijeti još gorim tragedijama, pa upozoravamo na bitan nedostatak kod priključivanja na predmetnu prometnicu iz smjera tri velika parkirališta u neposrednoj blizini.

Napominjemo da smo više puta upozoravali da je investitor Hrvatske ceste praktično do sjednice Županijske skupštine u svibnju sve radove obavljao na čestici koja je bila u formalnom vlasništvu OB Zadar odnosno osnivača Zadarske županije, tako da sve uključene smatramo odgovornima i upozorenima na moguće loše posljedice ovakve katastrofalne rekonstrukcije i pozivamo nadležne da ne izdaju uporabne dozvole dok se bar kritični nedostaci ne uklone!

Priopćenje u nastavku:

Nakon katastrofalne „obnove“ ulice Nikole Šubića Zrinskog željela bih osim investitora i gradsku i županijsku upravu, kao odgovorne za sudjelovanje u toj kriminalnoj raboti, izvijestiti da sam zatražila od investitora Hrvatskih cesta postavljanje još jednog semafora.

Naime kada se s parkinga Ravnica/Jazina (iz smjera parka i škola), uključujemo u promet desnim skretanjem na raskrižje koje je napravljeno na mjestu bivšeg rotora, uključujemo se poslije semafora koji regulira ulaz vozila iz smjera Jazina/pumpe. Ne možemo vidjeti koje je svijetlo i smijemo li ući u raskrižje. Time se dovodimo u nesigurnu poziciju budući da možemo ući u raskrižje kad je zeleno iz suprotnog smjera što bi svakako željeli izbjeći jer je to pozicija za izvjestan sudar.

Stoga sam bila slobodna zamoliti investitora Hrvatske ceste da pored četiri nepotrebna semaforizirana raskrižja postavi još jedan, sad potreban semafor, na opisanom kritičnom mjestu s kojeg se na prometnicu uključuju automobili s tri velika parkirališta u blizini. (Eto još malo sreće za dobavljača semafora koji je postigao preko krasne ugovore s klijentističkom gradsko-županijskom klikom koja je dozvolila investitoru Hrvatskim cestama ovakvo bitno narušavanje sigurnosti prometa na prometnici gdje nam je to najmanje trebalo jer se nalazi kraj bolnice i poliklinike).

O sigurnosti pješaka neću ni govoriti jer nam se smije cijela Hrvatska dok se ne dogodi neka tragedija. Tada ćemo preko Akcije mladih tražiti odgovornost svih uključenih u ovu prljavu rabotu, a posebno onih koji su izdavali dozvole od projektne do uporabne.

Reci što misliš!