Događaji

vremenska prognoza

Prevladavat će sunčano vrijeme, povremeno s malom i umjerenom naoblakom

Prevladavat će sunčano vrijeme, povremeno s malom i umjerenom naoblakom
Bojan Bogdanić

Vruće će u većini područja biti i tijekom nedjelje, no s pljuskovima koji stižu prema kraju dana u unutrašnjosti se očekuje osvježenje. No, nažalost, bit će pritom uvjeta i za lokalno grmljavinsko nevrijeme. Uzrok je tomu hladna fronta koja će se u polju srednjeg tlaka poslijepodne premjestiti svojom glavninom malo sjevernije od nas.

U Slavoniji i Baranji veći dio dana sunčano i vruće s najvišom dnevnom temperaturom od 31 do 34 stupnja. Kasno poslijepodne i osobito navečer treba računati na jači razvoj oblaka uz mjestimične pljuskove s grmljavinom, a može lokalno biti i nevremena. 

U zapadnijim predjelima prijepodne sunčano. U drugome dijelu dana porast naoblake uz kišu i grmljavinu, a ponegdje može biti izraženijih pljuskova uz veću količinu kiše, pojačan vjetar pa i tuču. Nakon razmjerno toplog jutra najviša će dnevna temperatura biti od 30 do 32°C. 

U gorju i na sjevernom Jadranu očekuje se od 28 do 32 stupnja. I tu će biti dosta sunca, a poslijepodne se osobito u dijelu Gorskoga kotara i Like predviđaju pljuskovi s grmljavinom. Prema kraju dana na moru će zapuhati bura, navečer i u noći podno Velebita na udare jaka, pa i olujna. 

U Dalmaciji će veći dio dana puhati sjeverozapadni i zapadni vjetar, prema otvorenome moru moguće i pojačan. More pritom malo i umjereno valovito. Nedjelja će tu obilovati suncem iako u drugome dijelu dana nisu isključeni lokalni pljuskovi s grmljavinom, poglavito u Zagori. Bit će vruće, kao i na krajnjem jugu gdje će najviša temperatura biti između 30 i 33 stupnja. 

Prevladavat će pritom sunčano, povremeno s malom i umjerenom naoblakom, uz zapadni i sjeverozapadni vjetar. Samo rijetko može biti ponekog pljuska, ponajprije u dolini Neretve. 


Reci što misliš!