Događaji

nedjelja, 16. lipnja

Obilježava se 20 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Pljusak" iz Nina

Obilježava se 20 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva
Vatrogasci - Oni su naši Heroji

U nedjelju, 16. lipnja 2019. godine, obilježit će se 20 godina postojanja Dobrovoljnog vatrogasnog društva "Pljusak".

Svečanost će započeti izbornom skupštinom koja će se održati u prostorijama Doma kulture u Ninu od 10 do 10.45 sati. U 10.15 sati, na području nekadašnje vojarne u Šepurinama, održat će se pokazna vatrogasna vježba kojom će se demonstrirati gašenje požara na kući i spašavanje unesrećenih, nakon čega će uslijediti dodjela priznanja vatrogascima – članovima DVD-a.

Program: 

10-10.45 h - Izborna skupština DVD-a, Dom kulture

10.15 -10.35 h - Pokazna vježba – primjer gašenja požara u kući i spašavanje ljudi , na području nekadašnje vojarne u Šepurinama. 

11 h - Dodjela priznanja vatrogascima – članovima DVD-a, Dom kulture

O DVD-u "Pljusak" 

DVD "Pljusak" osnovan je 1999. godine na inicijativu vatrogasca Željka Jurline i 10 entuzijasta koji su uvidjeli potrebu za osnivanjem dobrovoljnog vatrogasnog društva na području zadarskog zaleđa. Glavna motivacija za osnivanje je bilo pravovremeno izlaženje na požare u okolici Zadra te edukacija novih generacija vatrogasaca. 

U posljednjih 20 godina, članovi DVD-a "Pljusak" izašli su na preko 1000 požara i drugih intervencija, educirano između 20 i 30 novih vatrogasnih članova te nabavljena profesionalna vatrogasna oprema. Do 2007. godine, gašenje požara na zapadnom dijelu Zadarske županije je bilo isključivo na volonterskoj bazi i uz korištenje vlastite opreme (kamiona, vatrogasnih cijevi, brentača i ostalog). Od 2007. godine, DVD "Pljusak" svake sezone (u trajanju od 6. do 9. mjeseca) zapošljava nekoliko članova DVD-a koji su podijeljeni u dežurstva svaki dan trajanja sezone kako bi u što kraćem roku i što spremniji mogli izaći na teren po potrebi. 


Reci što misliš!