Događaji

danas na kvartu

Kako će izgledati turizam nakon ere smartphonea?

Kako će izgledati turizam nakon ere smartphonea?
Bojan Bogdanić

Kroz konkretne primjere današnjeg korištenja tehnologije virtualne, proširene i miješane stvarnosti vodi nas Darian Škarica, direktor tvrtke Delta Reality.

Kako će izgledati turizam nakon ere smartphonea?

U zadnjih 5 godina se puno priča o tehnologijama virtualne i proširene stvarnosti, ali su ove tehnologije samo djelomično zašle među krajnje korisnike. Međutim, u naredne dvije godine Apple će izbaciti svoje pametne naočale, te je već sada potrebna priprema za ovo novo nadolazeće razdoblje koje već danas mijenja turizam.

Saznajte više u ponedjeljak, 17.06.2019. u 19 sati na KvartArt Zadar.

Kroz konkretne primjere današnjeg korištenja tehnologije virtualne, proširene i miješane stvarnosti vodi nas Darian Škarica, direktor tvrtke Delta Reality.

Darian je počeo istraživati nova korisnička sučelja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na doktoratu, te kao zavodski suradnik. Nakon rada na fakultetu pokrenuo je startup MashMe, alat s kojim svi mogu raditi animirane filmove iz svojih domova.
Iz tehnologije MashMe-a je pokrenuta tvrtka Delta Reality specijalizirana za izradu multimedijskih iskustava koristeći najnovije tehnologije.

 


Reci što misliš!