Događaji

Oni su Hrvatska, njima je dugujemo

Pjesnička večer u čast poginulim braniteljima Zadarske županije

Pjesnička večer u čast poginulim braniteljima Zadarske županije
Dino Stanin/PIXSELL

Braniteljske udruge i Grad Zadar pozivaju vas da svojom nazočnošću uveličate pjesničku večer pod nazivom "Oni su Hrvatska, njima je dugujemo"

Večer je posvećena poginulim braniteljima Zadarske županije, a u prigodi proslave Dana državnosti, koji se obilježava 25. lipnja, na dan kada je 1991. godine Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Hrvatske, proglašavajući  Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.

Mrtvi su oni koji ispunjavaju sjećanja na našu prošlost, i bez obzira kada država slavi najvažniji dan svog postojanja, naša je obveza prisjetiti se svih žrtava koje su otisnute u rebra naše Domovine.

Pred njima  svi se  osjećamo maleni ,oni su nadrasli i smrt i naše živote, oni su bili najbolji među nama, i ma što god mi učinili ništa nije usporedivo s njihovom žrtvom.

Najmanje što možemo učiniti je, sjetiti se njihovih imena i pokloniti se njihovim sjenama, zato dođite u srijedu 19. lipnja 2019. godine, s početkom u 20,30 sati, na spomenik poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, uvala Jazine, (kockica), na pjesničku večer posvećenu poginulim hrvatskim braniteljima "Oni su Hrvatska njima je dugujemo".

Sudjeluju; Marin Fuzul, Ante Sikirić, Anka Birkić, Nikola Marinović, Šime Lisica Kitov, Ivica Matešić Jeremija, klapa "Bibinje" iz Bibinja te KUD "Sveti Lovre" iz Vrsi.


Reci što misliš!