Događaji

pohvalno!

Za porodiljne naknade Općina Preko ove godine već isplatila 127.500 kuna

Za porodiljne naknade Općina Preko ove godine već isplatila 127.500 kuna
Naši školji

Za devetero novorođenih beba u prvoj polovici ove godine, Općina Preko isplatila je 127.500 kuna za porodiljne naknade.

Na maloj svečanosti u općinskoj vijećnici, načelnik Jure Brižić s pročelnicom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, razvoj i EU fondove Draženom Strihić i Upravnog odjela za opće, pravne i ekonomske poslove Matinom Šarić potpisao je s roditeljima ugovore o naknadi i uručio prigodne darove za djecu te istaknuo kako općinska vlast čini sve da olakša život mladim obiteljima.

- Za porodiljne naknade u ovogodišnjem smo proračunu planirali 200.000 kuna i nadamo se da ćemo sve to potrošiti do kraja prosinca, a još bi bilo bolje da “probijemo budžet”. Radujemo se svakoj novorođenoj bebi, svakoj obitelji koja odluči ostati na otoku ili se vratiti iz grada. Evo, nedavno smo otvorili novoobnovljeni vrtić s jasličkom grupom u Preku i to je svakako jedan od preduvjeta da mlade obitelji ostanu ovdje. Ovim novčanim naknadama, koje su već uplaćene na vaše račune, želimo vam barem malo olakšati i pripomoći jer ste vi i vaša djeca budućnost otoka, kazao je uoči potpisivanja ugovora načelnik Brižić.

Među devet sklopljenih ugovora tri su za prvorođeno dijete s iznosom od 7500 kuna, pet ugovora potpisano je za drugorođeno dijete s iznosom od 15.000 kuna i jedan ugovor za trećerođeno dijete –  30.000 kuna.

Po mjestima, u Preku i Poljani u prvoj polovici godine rođeno je jedno dijete, u Lukoranu i Ugljanu dvoje, a u Sutomišćici troje.

Od 1. siječnja 2018. godine Općina Preko povisila je naknade za novorođenčad – za prvo dijete isplaćuje se 7500 kuna, za drugo 15.000 kuna, za treće 30.000 kuna, a za četvrto i svako iduće dijete po 60.000 kuna.


Reci što misliš!