Događaji

nova atrakcija na otoku

Grad Pag dobio atraktivnu hiking stazu

Grad Pag dobio atraktivnu hiking stazu
Radio Pag

Grad Pag je dobio, po mnogo čemu, jednu od najatraktivnijih hiking staza na Jadranu. Staza vodi od lokve na Ledeniku, iznad Malog zatona, do sv. Kvirina (Gradsko groblje) iznad srednjovjekovne jezgre Paga.

Staza prolazi jednim od najatraktivnijih dijelova otočnog krajolika s bogatim nalazištima fosila starima i do 30 milijuna godina, ostacima starih ovčarskih nastambi, ovčarskih skloništa, a uz stazu su stara osmatračnica čije vrijeme nastanka nije poznato, stražara iz Drugog svjetskog rata, suhozidi, udoline u kamenjaru i ostaci nekadašnjih tokova brdskih potoka. Staza se može prohodati i obrnutim smjerom, od sv. Kvirina do lokve na Ledeniku. 

Staza će, s fotografijama i objašnjenjima kako do nje doći i što će se na njoj moći vidjeti te GPS tragom, biti objavljena na mrežnim stranicama Turističke zajednice grada Paga. 

Stazu je tijekom nekoliko mjeseci rada, definirao i označio Alan Crljenko, paški planinar i zaljubljenik u prirodu. Označavanje hiking staze omogućila je Turistička zajednica Grada Paga.

"Ideju o stazi sam dugo godina nosio u sebi i želio je realizirati, kao vrijednu i korisnu za naš grad i otok i hvala Vesni Karavanić, direktorici Turističke zajednice grada Paga koja je tu ideju prepoznala, a zahvaljujem se i mojem prijatelju Alenu Fabijaniću na nesebičnoj pomoći i podršci koju mi je pružio pri gradnji ove staze", rekao je Alan Crljenko.

Reci što misliš!