Događaji

#našiškolji

Vježba sa simulacijom požara i evakuacije uspješno održana u Preku

Vježba sa simulacijom požara i evakuacije uspješno održana u Preku
Naši školji

U sklopu obuke pričuvnika Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Rijeka, u Preku je u ponedjeljak održana završna pokazna vježba u kojoj je sudjelovalo 36 pričuvnika DIP CZ Rijeka s potražnim psom Gizmom, petogodišnjim labradorom, djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadarske županije, ispostave Kali, Civilna zaštita Zadar te pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Preko.

- Cilj završne pokazne vježbe bilo je utvrđivanje tehnika spašavanja iz ruševina, gašenja požara i spašavanja iz objekta. Vježba je simulirala potres u staroj uljari, nakon čega je izbio požar u kojemu su ranjene tri osobe kojima je pružena hitna medicinska pomoć na otoku, a potom su prevezene u bolnicu u Zadar, kazao je zapovjednik Siniša Badovinac.

Obučni kamp Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite Rijeka „Ugljan 2019.“ održava se od 20. do 25. lipnja u podnožju Tvrđave sv. Mihovila te na nekoliko lokacija na otoku Ugljanu i dio je godišnjeg plana rada Ravnateljstva Civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova.

Pričuvnici su prošli obuku korištenja alata za vođenje i zapovijedanje, tehniku spašavanja iz ruševina, dubina i visina, rad s nosilima, primjenu potražnog psa u traganju za žrtvama u ruševinama, tehniku spašavanja iz vode te na kraju, s pripadnicima DVD Preko, proveli su vježbu gašenja vatre i spašavanja iz urušenog objekta


Reci što misliš!