Događaji

srećom kratko je trajala

Zadar pogodila snažna nevera s olujnim udarima vjetra i pljuskom

Večeras oko 22.30 na Zadar i zadarsko područje sručila se snažna nevera kojoj je prethodio vjetar sa sjeverozapada s olujnim udarima i pijavicama, grmljavinom i pljuskom. Srećom, nevera je trajala svega desetak minuta, ali zasigurno će biti velikih šteta.

U skladu s najavama nevera koja je stizala sa sjeverozapada pogodila je zadarsko područje i grad Zadar. Prvo se u trenutku digao olujni vjetar (bilo je i pijavica) koji je podigao prašinu tako da su građani koji su bježali pred neverom u trenutku imali oči pune pijeska.

Foto: Frane Herenda

Foto: Mirko Brkljača

Nakon nekoliko minuta na grad se sručio snažan pljusak koji je padao vodoravno i koji je u tren poplavio prometnice, rušio stabla, nosio djelove krovova, lišće, otkinuto granje, rolete, tende... Nasukala se jedna jedrilica, Na Puntamici je izmjerena brzina vjetra od 29,1 m/s.

Foto: Slavica Lerga

Sreća u nesreći jest da je sve skupa trajalo nepunih deset minuta, aliprema intenzitetu vjetra i pljuska, sigurno će vatrogasci i ostale hitne službe imati puno posla.

Mještani iz Kukljice javljaju kako se more u par minuta podiglo za cijeli metar. "More se podiglo u roku 5 minuta 100 cm. Na sreću svi brodovi su spašeni nešto vlastitom intervencijom nešto intervencijom Kukljiških vatrogasaca.", piše Jurica Ranj. More se diglo i u Banju na otoku Pašmanu.

U nekim djelovima Zadra ali Županije nestalo je električne energije.

Da su štete velike potvrdili su Morski.hr iz JVP Zadar: "Imamo dojave i pozive, bit će za sad već preko stotinu intervencija. Bit će ovo teška noć", kazao je dežurni operater u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Zadar.

Foto: Nives Frka Petešić

I ostale zadarske hitne službe su zatrpane pozivima, pa zadarski 112 iste preusmjerava na šibensku centralu.

Do 23.30 nema podataka da je netko ozljeđen u ovoj neveri.


Reci što misliš!