Događaji

vremenska prognoza

Bura će oslabjeti, vrijeme većinom stabilno i sunčano

Bura će oslabjeti, vrijeme većinom stabilno i sunčano
Bojan Bogdanić

Iako dugotrajne stabilizacije vremena za sada nema, sunčanog će vremena ipak biti dovoljno za uživanje na otvorenome, i na kopnu i na moru.

Na istoku će u četvrtak biti većinom sunčano, popodne ipak uz povremeno više oblaka i temperaturu između 24 i 27 stupnjeva. Jutro svježe, a ponajprije uz rijeke moguća je i magla. Samo povremeno će puhati umjeren sjeverozapadnjak. 

U središnjim predjelima vjetar uglavnom slab, pa je i ovdje moguća kratkotrajna jutarnja magla. Noć i jutro svježi uz temperaturu od 12 do 14 stupnjeva, a danju će prevladavati sunčano i ugodno toplo. 

Uz uglavnom sunčano vrijeme, dan će biti topao i u gorju, no jutro poprilično svježe, ponegdje uz temperaturu nižu i od 10 stupnjeva. Jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima slabjet će već tijekom jutra. Na moru uz pretežno sunčano vrijeme i temperaturu od 25 do 27 stupnjeva, danju će zatim puhati sjeverozapadnjak i zapadnjak. 

Bura će sutra oslabjeti i u Dalmaciji te okrenuti na sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. I ovdje danju stabilno i sunčano s popodnevnom temperaturom od 26 do 28 stupnjeva. Jutarnja temperatura pak od 15 do 20, mjestimice u unutrašnjosti i pokoji stupanj niža. 

Na jugu također podjednake temperaturne vrijednosti. Danju će biti obilje sunca, a jaka bura, ponegdje i s olujnim udarima, prijepodne će oslabjeti te okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak, pri čemu će more biti uglavnom umjereno valovito. 


Reci što misliš!