Događaji

od 15. srpnja

Međunarodna ljetna škola kulturnog turizma u Zadru

Međunarodna ljetna škola kulturnog turizma u Zadru
Leonard Kvarantan

Sveučilište u Zadru u suradnji s partnerima Gradom Zadrom, Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, Narodnim muzejom Zadar te Turističkom zajednicom Grada Zadra, od 15. do 20. srpnja 2019. godine organizira “Međunarodnu ljetnu školu kulturnog turizma”.

Otvaranje ljetne škole održat će se u ponedjeljak, 15. srpnja 2019. godine u 9 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, Obala Petra Krešimira IV.

Ljetna škola kulturnog turizma organizira se u sklopu projekta „ZADAR BAŠTINI – Integrirani kulturni program Grada Zadra 2020“ (ref. br. KK.06.1.1.01.0052) ukupne vrijednosti 66.461.290,13 kn, sufinanciranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 56.492.181,60 kn bespovratnih sredstava te odobrenog u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija" 2014. - 2020. Paralelno s ljetnom školom odvijat će se i prvi set radionica kojima se unaprijeđuju znanja iz destinacijskog menadžmenta i valorizacije kulturne baštine u suvremenoj turističkoj ponudi. 

Na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadra od  15. do 20. srpnja 2019. godine predavat će neki od najvećih svjetskih stručnjaka iz područja kulture i turizma, a među njih se ubrajaju Nevenka Čavlek s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, znanstvenica koja je uvrštena među 18 vodećih ekonomista iz područja ekonomike turizma u svijetu; Jafar Jafari sa Sveučilišta Wisconsin-Stout (SAD), dobitnik Ulysses nagrade koju dodjeljuje Svjetska turistička organizacija (UNWTO), jedan od osnivača  International Academy for the Study of Tourism, te jedan od urednika Enciklopedije turizma; članovi Katedre za kulturi turizma u okviru UNESCO-UNITWIN Chair of Culture, Tourism, Development (Paris Sorbonne) - Yoel Mansfeld (University of Haifa, Department of Geography & Environmental Studies, Izrael) i Aleksandra Brezovec (University of Primorska, Faculty of Tourism Studies, Slovenija); Danijela Angelina Jelinčić, (Institut za razvoj i međunarodne odnose, Hrvatska), (su) autorica raznih strateških dokumenata, studija i planova upravljanja vezanih za kulturni turizam te ekspert Vijeća Europe za kulturni turizam, konzultant u kulturno-turističkim projektima i član tima Mreže Culturelink. Predstavnik Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadra na ljetnoj školi bit će Vinko Bakija, stručnjak za kulturni turizam te autor brojnih kulturnih ruta. 

Navedeni su samo neki od vrsnih stručnjaka koji će polaznicima kroz različita predavanja, radionice i rasprave prenijeti znanja u područjima kao što su upravljanje destinacijom kulturnog turizma, inovativni marketing u turizmu, turistička valorizacija kulturne baštine i održivost kulturnog turizma. 

Ova ljetna škola kao i radionice imaju za cilj ojačati kapacitete za unaprjeđenje kulturno-turističke ponude destinacije te osnažiti suradnju i razmjenu iskustava između polaznika te eminentnih svjetskih i domaćih stručnjaka iz područja turizma, i to u multikulturnom i multidisciplinarnom okruženju.


Reci što misliš!