Događaji

je li se tragedija mogla izbjeći?

Vozač MBW-a koji se zabio u automobil na naplatnim kućicama dva dana prije nesreće pušten s liječenja!

Vozač BMW-a čakovečkih registarskih oznaka koji se na naplatnim Kućicama Sv. Helena, pri brzini od 150 kilometara na sat bez kočenja, zabio u dva automobila i pritom teško ozlijedio troje ljudi - i dalje je na slobodi!

Prema najavama iz policije - vozač će biti kazneno prijavljen, no još se utvrđuju sve okolnosti - među ostalim čeka se i nalaz vozačeve krvi i urina.

Osobe iz krugova bliskih njemu tvrde kako se dva dana prije vratio s liječenja, a jedan je vozač njegovu obijesnu vožnju tik prije nesreće snimio i mobitelom.

Gotovo da i nije kočio! Sa 150 kilometara na sat, u automobilu teškom tonu i pol, zabio se u automobile koji su čekali na naplatnim kućicama Sv. Helena. Vozač Audija hvata se za glavu, radnica na naplati u šoku istrčava iz kućice. Ovakva nesreća u kojoj vozač nije niti pokušao spriječiti sudar, ni kočiti, ni skrenuti - sablaznila je javnost. Dok su žrtve u bolnici, počinitelj je na slobodi. 

"Za svaku prometnu nesreću posebno se utvrđuju sve okolnosti tako da i u ovoj prometnoj, teškoj nesreći policija poduzima sve radnje i prijavit će sigurno počinitelja", kaže Nikola Milina, glavni ravnatelj Policije.

Policija čeka nalaze krvi i urina te izvješća teleoperatera

Iz policije neslužbeno doznajemo - da je u nesreći bilo smrtno stradalih, počinitelj bi bio odmah pritvoren. Baš kao u ova dva slučaja: u zagrebačkoj Ilici i na odmorištu kod Novske kad je vozač priveden u lisicama! 

Policija čeka nalaze krvi i urina te izvješća teleoperatera o eventualnom telefoniranju vozača kao i izvješće o vozačevu zdravstvenom stanju. Jedan od vozača koji se prije nezgode zatekao na istoj cesti snimio je video jer je, kaže, umalo i sam nastradao.

Tvrdi da ga je vozač promašio za nekoliko centimetara te je nakon toga odlučio snimiti njegovo vrludanje po cesti.

U Čakovcu, odakle je počinitelj, tvrde - u utorak je stigao s liječenja na Rabu gdje je bio zbog ovisnosti o drogi GHB, popularno zvanoj i droga za silovanje.

"Sam dolazak pred naplatne kućice dokazuje da on perciptivno nije bio uopće urednog stanja svijesti, da osoba uopće nije vidjela realitet, moram zakočiti jer su ispred mene naplatne kućice. Dakle, osoba je bila pomućena stanja svijesti gotovo sigurno", ističe Slavko Sakoman, stručnjak za liječenje ovisnika.

Iz bolnice nisu željeli ni potvrditi ni negirati navode da se vozač liječio kod njih zbog Zakona o zaštiti podataka i povjerljivog odnosa liječnik-pacijent. 

GHB je droga bez boje i mirisa, najčešće u tekućem stanju. 

"Na početku djeluje u smislu stimulacije, određene nabrijanosti, euforije. Još ako je stavio neku glazbicu, on je mogao osjećati se vrlo lagodno pod utjecajem te kemije, ali u jednom trenutku ga je to prebacilo i dogodila se ta teška tragedija", kaže Sakoman.

Cijela obitelj izvan životne opasnosti

Gotovo je nevjerojatno da u ovakvoj nesreći ima preživjelih, ali odlične vijesti stižu s Rebra i iz bolnice Dubrava. Cijela obitelj je izvan životne opasnosti. Neslužbeno doznajemo da svi samostalno dišu. Otac ima ozljede prsnog koša, a dječaku je sinoć operirana natkoljenična kost. Majka ima ozljede mozga i prsnog koša, ali je stabilno. Jedino što želi je vidjeti svoje dijete. 

Reci što misliš!