Događaji

rasterećenje za roditelje

Grad Zadar financirat će radne bilježnice osnovnoškolcima

Grad Zadar financirat će radne bilježnice osnovnoškolcima
Designed by Freepik

Svi učenici osnovnih škola u Hrvatskoj, sukladno novom Zakonu o udžbenicima, u školskoj godini 2019./2020. dobit će besplatne udžbenike na teret državnog proračuna. No to ne vrijedi za radne bilježnice.

Stoga je Grad Zadar donio odluku da će nabavu radnih bilježnica financirati iz proračuna i tako tog troška rasteretiti roditelje.

"Obećao sam da ćemo gdje god i koliko možemo pomagati mladim obiteljima. Tako već godina sudjelujemo u sufinanciranju udžbenika i radnih bilježnica onima koji su ostvarivali pravo na dječji doplatak. Obzirom na to da država u potpunosti financira nabavku udžbenika, Grad Zadar će iz gradskog proračuna svoj djeci u Zadru osigurati besplatne radne bilježnice. Mi ćemo formalno donijeti odluku o nabavi radnih bilježnica, a javnu nabavu će provesti naše škole tako da će učenike i udžbenici i radne bilježnice dočekati na klupama. Vjerujem da ćemo time razveseliti roditelje i olakšati im financijski teret koji ih dočeka s prvi danima školske godine", istaknuo je gradonačelnik Branko Dukić putem Facebooka.

Ranije je ista odluka donesena u općinama Vrsi i Privlaka.


Reci što misliš!