Događaji

vremenska prognoza

Pretežno sunčano, vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni

U subotu će vrijeme biti stabilnije, sunčanije i toplije nego prošlih dana, a na još izraženiju vrućinu budite pripremljeni u nedjelju, na moru i idući tjedan.

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti više sunčana vremena nego u petak. No, ujutro u Posavini postoji mogućnost za kratkotrajnu maglu. Vjetar slab. Najniža temperatura od 14 do 17 °C, a najviša oko 31 °C.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno sunčano, ujutro mjestimice uz rijeke moguću maglu. Vjetar slab, poslijepodne u sjevernim predjelima do umjeren južni, a temperatura zraka između 30 i 33 °C.

U gorskim krajevima i na sjevernom Jadranu prevladavat će sunčano. Ujutro po kotlinama mjestimice magla. Vjetar slab, u drugom dijelu dana do umjeren jugozapadni, na otvorenom moru i južni. More mirno i malo valovito. Najniža temperatura zraka od 12 °C u Lici do 22 °C na obali. Najviša od 27 °C u gorju do 32 °C na moru.

U Dalmaciji pretežno sunčano, uz obalu i vedro. U njezinoj unutrašnjosti poslijepodne umjeren razvoj oblaka uz malu vjerojatnost lokalnog pljuska. Od sredine dana vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni. Dnevna temperatura zraka između 30 °C na obali i 33 °C u unutrašnjosti Dalmacije.

Na jugu Hrvatske također sunčano, poslijepodne uz slab do umjeren zapadnjak, na otvorenom i sjeverozapadnjak te malo valovito more. Rano ujutro bit će oko 20 °C, a poslijepodne oko 30 °C.


Reci što misliš!