Događaji

pohvalno!

Pomoć Grada Pule radnicima Uljanik Grupe

Pomoć Grada Pule radnicima Uljanik Grupe
Dusko Marusic/PIXSELL

Svim bivšim radnicima Uljanik Grupe s prijavljenim prebivalištem u Puli, a koji po osnovi troškova marende, troškova prijevoza i neplaćenog smještaja imaju otvorena dugovanja prema Uljanik Standardu, Grad Pula obećao je u utorak podmiriti nastala dugovanja.

Za te se usluge, naime, račun namirivao jednom mjesečno izravno s plaća radnika Uljanik Grupe koje su se prestale isplaćivati uslijed provođenja stečajnih postupaka nad trgovačkih društvima u sastavu Uljanik Grupe, a time je stvoren i dug pri Uljanik Standardu, pa su radnicima prijetile ovrhe.

"Iako je Vlada odlučila Uljanik gurnuti u stečaj i time poslala jasnu poruku što misli o vrijednim Uljanikovim radnicima, za nas su radnici na prvom mjestu i za razliku od Vlade nama je do radnika stalo", stoji u priopćenju.

Zato su, kažu, s ostalim partnerima svakodnevno angažirani kako bi pronašli konkretne modele pomoći radnicima. "Ovo je još jedna takva konkretna mjera koju će Grad poduzeti prema radnicima, a plod je konzultacija s Jadranskim sindikatom“, istaknuto je u priopćenju.

Grad će podmiriti oko 330 tisuća kuna

Prema procjenama, iznos dugovanja radnika prema Uljanik Standardu, koji će Grad Pula podmiriti, iznosi 330 tisuća kuna.

Iz Grada podsjećaju kako ju nedavno radnicima s prebivalištem u Puli omogućena i odgoda plaćanja i obročna otplata duga po osnovi javnih davanja u ustanovama i trgovačkim društvima čiji je osnivač Grad Pula kao i isporuke pojedinih komunalnih usluga.

Uz to formirano je i Povjerenstvo za pomoć i savjetovanje svim radnicima Uljanika o mogućnostima njihovog daljnjeg zapošljavanja, organiziran je Sajam poslova, a među najvažnijim mjerama ističu se sredstava za sva novoosnovana poduzeća, zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje. Radnicima Uljanika na raspolaganju je i niz konkretnih mjera pomoći poput jednokratnih novčanih pomoći, pomoći za podmirenje troškova stanovanja, subvencije nabavke školskih udžbenika i niz drugih mjera, podsjećaju iz Grada Pule.


Reci što misliš!