Događaji

vremenska prognoza

Početak tjedna donosi sunčano i vruće vrijeme te temperature do 31 °C

Početak tjedna donosi sunčano i vruće vrijeme te temperature do 31 °C
Bojan Bogdanić

"Pretežno vedro" nije samo stih još uvijek mnogima simpatične pjesme, nego i najkraća vremenska prognoza za početak novoga tjedna, u kojem će nam biti iznadprosječno toplo, do srijede gotovo diljem Hrvatske i okolice i vruće.

U ponedjeljak će na istoku zemlje prevladavati sunčano i vruće. Umjerenog razvoja oblaka bože biti iznad planina zapadne Slavonije. Vjetar većinom slab jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, a najviša dnevna između 31 i 33 °C.

Podjednako vruće poslijepodne bit će i u središnjoj Hrvatskoj, te sunčano, uz prolazno više oblaka u sjevernim krajevima. Vjetar većinom slab jugozapadni.

U gorskim krajevima sredinom dana i poslijepodne ponegdje će biti malog do umjerenog razvoja oblaka. Na sjevernom Jadranu sunčano. Uz obalu će ujutro puhati slab burin, a tijekom dana zapadnjak i jugozapadnjak. Jutro će još u gorju i unutrašnjosti Istre biti svježe, uz temperaturu između 12 i 15 °C, na Jadranu od 19 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura od 27 do 31 °C.

Sunčano i vruće bit će na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Ujutro će uz obalu puhati burin, danju zapadni i jugozapadni vjetar. More mirno ili malo valovito temperature između 24 i 26 °C, a temperatura zraka ujutro uglavnom do 20 do 23 °C, poslijepodne oko 31 °C.


Reci što misliš!