Događaji

važan projekt

Grad dobio ponude za izvođača radova na uređenju Centra za mlade

Grad dobio ponude za izvođača radova na uređenju Centra za mlade

Grad Zadar u srpnju objavio je natječaj za izvođača radova na uređenju Centra za mlade i proširenju Gradske knjižnice Zadar.

Procijenjena vrijednost radova je 28.8 milijuna kuna (bez PDV-a).

Najvišu je ponudu uputio splitski Brodomerkur u iznosu od 32.081.913,83 kuna. Lavčević iz Zadra ponudio je 29.791.462,21 kuna, a Krekić Avangard ponovno je najpovoljnijom cijenom, u iznosu od 28.792.600,12 kuna najpovoljniji. 

Nakon detaljnog pregleda i procjena, donijet će se odluka o izboru izvođača radova.

Napokon će derutna zgrada, bivša vojarna u ulici Stjepana Radića, postati Centar za mlade u Zadru. Bude li sve teklo u skladu s rokovima kao do sada, za manje od dvije godine Zadar će napokon dobiti moderni Centar za mlade.

Kada se na jesen odabere izvođač radova, rok za završetak je 14 mjeseci.

Cilj projekta je revitalizacija brownfield područja bivšeg vojnog kompleksa u ulici Stjepana Radića rekonstrukcijom i uređenjem bivšeg vojnog objekta u prostor Centra za mlade kao prostora javno-društvenog i kulturnog sadržaja.

33, 2 milijuna eura financirat će se sredstvima odobrenim iz EU fondova, a 6,6 milijuna kuna osigurao bi Grad Zadar.

Projekt izgradnje Centra za mlade prvi je strateški projekt Grada Zadra financiran novcima iz Programa integriranog teritorijalnog ulaganja ( ITU programa ) i jedan od prvih u Hrvatskoj što dovoljno govori o kapacitetima ITU odjela Grada Zadra.

U prizemlju Centra bit će prostori za udruge, mlade i izvedbene djelatnosti i velika multimedijalna dvorana dok su na katu predviđeni uredski prostori za udruge. Tisuću metara četvornih bit će namijenjeno Gradskoj knjižnici koja će s Centrom biti povezana tzv. hladnim prolazom. Što se tiče modela upravljanja Centrom o tome će se odlučiti tijekom sljedeće dvije godine.


Reci što misliš!