Događaji

29. akcija ove sezone

Dva Airtractora sudjeluju u gašenju požarišta Plješivica kod Knina

Dva Airtractora sudjeluju u gašenju požarišta Plješivica kod Knina

Dva Airtractora iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su u srijedu, u akciju gašenja požara na području Plješivice kod Knina u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je iz Ministarstva obrane (MORH).

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 17. lipnja, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 29 požara (19 u Šibensko-kninskoj, četiri u Zadarskoj, dva u Splitsko-dalmatinskoj, po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj, Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji) dok su kopnene snage Hrvatske vojske bile angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara provedeno je i 35 protupožarnih izviđanja s avionima Airtractor AT-802, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 240 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 6.700 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV1 prevezeno 14 vatrogasaca i osam tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara tim besposadnog zrakoplovnog sustava “Orbiter 3B” bio je angažiran 28 puta.


Reci što misliš!