Događaji

okupljanje proizvođača i ljubitelja pršuta

U Drnišu u petak počinje Festival pršuta

U Drnišu u petak počinje Festival pršuta
Dusko Jaramaz/PIXSELL

U Drnišu u petak počinje 6. međunarodni festivala drniškog pršuta, tradicionalno okupljanje proizvođača i ljubitelja te delicije na kojemu će ove godine nastupiti više od 50 izlagača.

Osim iz svih dijelova Hrvatske, dolaze i izlagači iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kaže Josipa Čupić, direktorica Turističkog ureda TZ Drniša.

Dvodnevni Festival održava se na Poljani, gradskom trgu, a uz pršut na njemu će se moći vidjeti i kušati i drugi specijaliteti drniškog kraja, razne vrste sireva, vina, pancete, meda, maslinova ulja. Uz sve to, bit će to i prilika za predstavljanje tradicijskih rukotvorina, dodaje Čupić.

Festival je natjecateljskog karaktera, u petak navečer dodijelit će s nagrade najboljim proizvođačima, a sve će pratiti revijalno natjecanje uzvanika u rezanju pršuta i gastronomske delicije koje će za posjetitelje pripremiti Obrtnička komora Šibensko-kninske županije. Dan kasnije u toj će se ulozi naći Udruženje obrtnika Kaštela.

Festival pršuta prilika je da se, uz gastronomske, upoznaju prirodne i umjetničke ljepote drniškog kraja,  Nacionalni park Krka, kanjon Čikole, umjetnička djela Ivana Meštrovića. 

Oba dana festivala moći će se, u pratnji vodiča, turistički obići Drniš, pripremljeni su i programi za najmlađe, a u večernjim satima zabava.

Festival pršuta organiziraju drniška Turistička zajednica, Grad Drniš i Udruga proizvođača drniškog pršuta. Visoka mu je pokroviteljica predsjednice Republike čiji se izaslanik očekuje na Festivalu. 


Reci što misliš!