Događaji

vidimo se dogodine

Posljednji dan festivala Monoplay obilježen je izvedbama plesačica zadarske plesne scene

Posljednji dan festivala Monoplay obilježen je izvedbama plesačica zadarske plesne scene
Željko Karavida

Posljednji dan festivala plesa i suvremenih izvedbenih umjetnosti Monoplay - koji njeguje solo formu, završen je izvedbama plesačica zadarske plesne scene koje su na velikoj pozornici Kazališta lutaka Zadar izvele četiri kraća plesna komada: Patricia Gospić u suradnji s koreografkinjom Mateom Bilosnić, Nataša Kustura, Korina Oltran i Maja Petani.

U foajeu kazališta na tepihu od plakata Zadarskog plesnog ansambla, održan je performans koji je konceptualno zadala Sanja Petrovski, a u izvedbi i koreografiji Filipe Bavčević i Lade Petrovski Ternovšek. Predstava koja je slijedila bilo je nadasve zanimljivo scensko uprizorenje, jednostavno i kompleksno istovremeno: Marco Cavalcoli, kao Veliki diktator uprizoruje sve replike i zvukove filma Čarobnjak iz Oza koji se vrti iznad njega. 

Na taj način film za gledatelje dobiva novu dimenziju o čemu je performer  raspravljao  nakon predstave s voditeljima kritičkog parkura Mariom Županovićem, Ivom Nerinom Sibilom i publikom. 

Festival je kroz pet dana prikazao sedam velikih predstava i jedanaest kraćih, svaki dan su održavana  predstavljanja knjiga, predavanja i promocije raznih novih projekata u nastajanju, koncert, i za završetak večeri probrani DJ-evi koncipirani po programaciji festivala Monoplay. 

U organizaciji je sudjelovalo trideset i dvoje ljudi, a pokrovitelji su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zadar, Zadarska županija i zaklada Kultura nova.


Reci što misliš!