Događaji

rok za završetak radova je studeni 2019.

Benkovcu pripalo preko tri milijuna kuna za uređenje dječjeg vrtića u sklopu zgrade POS-a

Benkovcu pripalo preko tri milijuna kuna za uređenje dječjeg vrtića u sklopu zgrade POS-a
GB

Grad Benkovac je započeo s provedbom Ugovora o financiranju za provođenje projekta „Privođenje namjeni dječjeg vrtića u sklopu zgrade POS-a“.

Ugovor  je potpisan  s agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za provedbu projekta  financiranog iz  mjere  7 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“; Podmjere 7.4. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje  lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ sektor – dječji vrtići. 

Intenzitet potpore  je 100% od ukupno prihvatljivih troškova projekta, čiji  je iznos prema  Ugovoru o financiranju 3.332.090.35 kuna. 

Izvođač radova je Reliance d.o.o. iz Splita, Stručni nadzor nad građenjem je OUIG Željko Čirjak, koordinator zaštite na radu pri izvođenju radova je obrt“ Koordinator zaštite“ iz Zadra. 

Predviđeni rok za završetak radova je početak studenoga 2019. godine, kada bi objekt dječjeg vrtića po tehničkom pregledu trebao biti priveden namjeni. 

Opći cilj projekta je stvoriti odgovarajuće uvjete za odgoj i obrazovanje djece predškolske dobi te smanjiti socijalne razlike i pružiti jednake mogućnosti svoj djeci s područja Grada Benkovca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.


Reci što misliš!