Događaji

ponedjeljak, 26. kolovoza

U ponedjeljak se potpisuje ugovor o gradnji Centra za kreativne industrije

U ponedjeljak se potpisuje ugovor o gradnji Centra za kreativne industrije

Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija organizira početnu konferenciju projekta "Centar za kreativne industrije" i svečano potpisivanje ugovora za izgradnju centra koje će se održati 26. kolovoza 2019. godine, u 10:00 sati, u Velikoj vijećnici Zadarske županije.

Cilj projekta je  izgradnja i opremanje specijaliziranog poduzetničkog inkubatora za kreativnu industriju s težištem na IT i audiovizualnu industriju. Realizacijom projekta doprinijet će se jačanju konkurentnosti navedenog sektora gospodarstva i povećanju zaposlenosti u Zadarskoj županiji.  

Nositelj projekta "Centar za kreativne industrije" je Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije INOVAcija, partner na projektu je Zadarska županija, dok su suradnici Sveučilište u Zadru, Prirodoslovno grafička škola, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije, Hrvatski audiovizualni centar HAVC.

Projekt "Centar za kreativne industrije" odabran je za sufinanciranje u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj i Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020." 

Provedba projekta je započela 3. rujna 2018. godine i traje do 3. rujna 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 24.4 milijuna kuna, od čega je iz Europskog fonda za regionalni razvoj prijavitelju bespovratno odobreno 19.9 milijuna kuna.


Reci što misliš!