Događaji

od 2020. godine

Kamere za nadzor brzine stižu u niz gradskih ulica

Kamere za nadzor brzine stižu u niz gradskih ulica
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Grad Zadar u idućoj godini planira postaviti desetak kamera za nadzor brzine kako bi osigurao dodatnu sigurnost na gradskim prometnicama. Kamere se planiraju u ulicama Ante Starčevića, Franje Tuđmana, Put Nina, Benka Benkovića, Put Bokanjca, Antuna Gustava Matoša, Hrvatskog sabora, Splitskoj, Bregdetti...

Ministarstvo unutarnjih poslova početkom lipnja postavilo je kamere za nadzor brzine na području Hrvatske, od kojih se deset nalazi u Zadarskoj županiji. Radi se o državnim cestama, a Uprava Grada Zadra odlučila je postaviti još desetak kamera na prometnicama u njihovoj nadležnosti.  

Njihovo postavljanje planirano je u idućoj godini za što bi iz gradskog proračuna trebalo oko milijun kuna. Kamere bi, u suradnji s policijom, trebale biti postavljene na najvažnijim prometnicama ističe pročelnik za Komunalne djelatnosti Robertino Dujela:

"To su ulice Ante Starčevića, Franje Tuđmana, Put Nina, Benka Benkovića, Put Bokanjca, Antuna Gustava Matoša, Hrvatskog sabora, Splitska, Bregdetti."

Grad je do sada, radi povećanja sigurnosti u prometu, postavljao uspornike na prometnice. 

"Na lokacijama na kojima smo postavili uspornike statistika pokazuje da je manji broj nezgoda, ali svjesni smo činjenice da uspornici nisu najsretnije rješenje jer većina naših sugrađana poštuje prometne znakove i ponašaju se odgovorno, a onom manjem broju neodgovornih vozača skrenuli smo pozornost da nisu sami na cesti. Upravo iz tog razloga kako bi svima osigurali kvalitetnije uvjete u prometu okrećemo se kamerama", ističe pročelnik Dujela. 

Nakon što budu postavljene, upravljanje kamerama, odnosno praćenje snimki koje budu bilježile, preuzet će policija.


Reci što misliš!