Događaji

U Hamburgu dodjela nagrade "Seatrade Cruise Awards": Može li luka Gaženica na tron?

U Hamburgu dodjela nagrade
Ivan Vukša

Večeras ćemo u Hamburgu, na najvećem sajmu industrije kružnih putovanja "Seatrade Cruise Awards", saznati hoće li zadarska Luka Gaženica dobiti priznanje za luku za kružna putovanja koja je u posljednjih godinu dana postigla najveći napredak.

- Gaženica je među stotinu svjetskih luka ušla u sam vrh, već je jedna od tri najbolje i to je golem uspjeh, kaže zadarski župan Božidar Longin koji gostuje na večerašnjoj dodjeli nagrada.

Vodeći svjetski operator luka za kružna putovanja, GPH, nominirao je zadarsku luku za kružna putovanja u kategoriji „Luka godine“ kojom se nagrađuju lučke uprave/kruzing kompanije koji su u upravljanju lukom za kružna putovanja postigli najveći napredak u posljednjih godinu dana.

Ove godine finalisti su i luke OldenLoen u Norveškoj te Yokohama u Japanu. Ovo je veliko priznanje za Lučku upravu Zadar i koncesionara Zadar International Port Operations (ZIPO), odnosno Global Ports Holding (GPH).

Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od deset godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja. Svake se godine u ovaj izbor prijavi više stotina luka, tako da je sam ulazak u finale ogroman uspjeh.


Reci što misliš!