Događaji

riječ ministra

Bošnjaković: Pupovac se ogradio od usporedbe Hrvatske sa NDH

Bošnjaković: Pupovac se ogradio od usporedbe Hrvatske sa NDH
Patrik Macek/PIXSELL

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu je ustvrdio kako se predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac na današnjoj konferenciji za medije jasno ogradio od svih onih stvari koje je rekao prilikom usporedbe sadašnje Hrvatske s NDH.

"Koliko sam izjavu vidio, ja ju doživljavam i razumijem tako da se on (Pupovac) ogradio od svih onih stvari koje je zapravo rekao. Povezati današnju Republiku Hrvatsku s NDH, Hrvatsku kao faktor nestabilnosti u regiji, i pri tome reći da je Vlada odgovorna za sve to. Mislim da se u današnjoj izjavi otklonio od toga", izjavio je Bošnjaković pred Banskim dvorima.

Na pitanje o tome kako se Pupovac nije izjasnio ostaje li u vladajućoj koaliciji, Bošnjaković je rekao kako će se o tome tek raspravljati na razini koalicije, dok je upitan je li zadovoljan izjavom Milorada Pupovca uzvratio kako nije bitno njegovo zadovoljstvo ili nezadovoljstvo jer "smatra da se Pupovac na ovaj način jasno izrazio i otklonio sve što su u Vladi dovodili u pitanje oko njegovih izjava".

Izjavu predsjednika HSLS-a Darinka Kosora da će napustiti koaliciju ukoliko SDSS ostane dio nje, kaže, nije ni čuo.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac rekao je u srijedu da SDSS još nije donio odluku izlazi li iz vladajuće koalicije te je najavio da će o toj temi raspraviti stranačka tijela. Tom prilikom pročitao je i izjavu u kojoj ističe da je ohrabren reakcijama u kojima je veliki broj utjecajnih glasova "osudio vezu današnje Hrvatske s NDH".


Reci što misliš!