Događaji

vrijeme danas

Vrlo toplo, ponegdje i vruće, puhat će slaba do umjerena bura

I u četvrtak će biti većinom suho i barem djelomice sunčano, a stabilnije, sunčanije i toplije bit će u nastavku tjedna...

I u četvrtak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimice može biti kratkotrajne kiše ili ponekog pljuska, uglavnom prijepodne. Vjetar će biti povremeno umjeren sjeverni, a najviša dnevna temperatura uglavnom 25 ili 26 °C.

Barem djelomice sunčano bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle. Sredinom dana zapuhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura između 10 i 13 °C, a najviša dnevna od 24 do 26 °C.

Umjerene naoblake bit će i u gorskim krajevima dok će na sjevernom Jadranu prevladavati sunčano. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, a uz obalu će puhati umjerena, podno Velebita i jaka bura, prema otvorenom sjeverozapadnjak. Jutro u gorju i unutrašnjosti Istre svježe, a najviša dnevna temperatura u gorju od 21 do 23 °C, na Jadranu od 26 do 29 °C.

I na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne će biti vrlo toplo, ponegdje i vruće, a jutro će u zaobalju biti razmjerno svježe. Prevladavat će sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Ujutro i ponovno navečer puhat će slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadni vjetar, uz malo do umjereno valovito more.

Na jugu Hrvatske uz više oblaka postoji vjerojatnost za kratkotrajnu kišu ili poneki pljusak, osobito u prvom dijelu dana, a prema kraju dana postupno će se razvedriti. Puhat će slaba do umjerena bura, prema otvorenom sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura između 27 i 29 °C.


Reci što misliš!