Događaji

nova regulacija prometa

Muraj postaje pješačka zona, od ponedjeljka kreću radovi na obnovi i revitalizaciji

Muraj postaje pješačka zona, od ponedjeljka kreću radovi na obnovi i revitalizaciji

Pročelnik za EU fondove Šime Erlić najavio je početak radova na projektu Zadar Baštini, odnosno zatvaranje Muraja od ponedjeljka, 16. rujna, kada počinju radovi na uređenju Bedema. Kada oni budu završeni, Zadar će imati 750 metara dug neprekinut niz obnovljenih i uređenih bedema.

Zbog početka navedenih radova, Ulica Bedemi zadarskih pobuna zatvara se za sav promet te će unutar obuhvata gradilišta, za vrijeme izvođenja radova, na snazi biti privremena regulacija prometa, dok će se sav promet prema Poluotoku odvijati Liburnskom obalom.

U okviru nove prometne regulacije, privremeno će biti omogućen pristup vozilima postojećih korisnika bedema koji žive i djeluju u obuhvatu Ulice Bedemi zadarskih pobuna. Stoga se mole svi sudionici u prometu da poštuju privremenu prometnu signalizaciju te da na prilazima gradilištu povećaju oprez.

0d3f16a33ef28e30146ef0c88b7496e4.jpg?v=2Budući da je projektom Zadar Baštini predviđeno da će nakon obnove i revitalizacije, zadarski fortifikacijski sustav, koji je ujedno uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske baštine, postati reprezentativna gradska šetnica, oslobođena od prometa i vozila, dakle pješačka zona, Grad Zadar radi na trajnom rješenju rasterećenja Poluotoka od vozila i prometa kroz projekt izgradnje javne garaže na Ravnicama. Također, po skorašnjem završetku Branimirove obale, građanima i gostima Zadra ponovno će biti dostupno parkiralište kod Ljepotice te će se na području Jazina i Ravnica proširiti postojeći kapaciteti za parkiranje.


Reci što misliš!