Događaji

uoči prosvjeda

Dvadeset godina nakon sudskog postupka radnici Croatia Zadar Linea ne odustaju

Dvadeset godina nakon sudskog postupka radnici Croatia Zadar Linea ne odustaju
Dino Stanin/PIXSELL

Bivši radnici Croatia Zadar Line okupit će se danas ispred Trgovačkog suda u 11 sati i ponovo zatražiti ubrzanje i dovršenje sudskog postupka koji traje već 19 godina i jedan je od najduljih sudskih postupaka u republici Hrvatskoj.

Zahtjevaju da se radnicima isplate otpremnine.

Stečajni upravitelj raspolaže sa više od 1,6 mil. kuna, dobivenih od prodaje autobusnog kolodvora u Benkovcu i Obrovcu i tvrde da to što postupak i dalje traje nije razlog da se odugovlači s namirenjem radnika.

Mirni prosvjed organizira Sindikat prometa i veza Hrvatske, bivši radnici Croatia Zadar Line i Teritorijalni Ured Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Zadar.

Podsjetimo, stečaj nad Croatia Zadar line otvoren je 5. prosinca 2000. godine, a zaključen je 25. veljače 2011. godine, ali se i dalje vode postupci u svezi vrlo vrijedne imovine - stečajne mase.

O daljnjim sindikalnim akcijama i pravnim postupcima bivših radnika i predstavnika Sindikata govorit će pravni povjerenik Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar Vedran Uranija i predstavnici bivših radnika Srđan Lukić, Nikola Maričić, Predrag Dušević. 

​​

Reci što misliš!