Događaji

vrijeme danas

Pretežno vedro i vjetrovito, temperature do najviše 25 °C

Pretežno vedro i vjetrovito, temperature do najviše 25 °C
Bojan Bogdanić

U petak i subotu sunčano, ali relativno svježe, na kopnu osobito ujutro, kada je pri tlu mjestimice moguć slab mraz. Na Jadranu će bura sve do subotnjeg prijepodneva ponegdje onemogućavati normalan promet, osobito podno Velebita.

U petak će u istočnoj Hrvatskoj biti sunčano, čak i vedro, ujutro uz mogućnost mjestimične magle, uglavnom u Posavini. Jutarnja svježina ne bi smjela iznenaditi, a nadam se ni pri tlu ponegdje moguć slab mraz. Najviša poslijepodnevna temperatura bit će uglavnom 17 i 18 °C.

Podjednaka i u središnjoj Hrvatskoj, uz također sunčano vrijeme, gdjekad čak i vedro, ujutro samo ponegdje s kratkotrajnom maglom. Naravno, i svježinom, uz koju je mjestimice pri tlu moguć i slab mraz.

Mraz je pri tlu najvjerojatniji u Gorskome kotaru i Lici, po čijim kotlinama može biti i kratkotrajne magle. Na sjevernom Jadranu će promet i dalje biti otežan zbog bure, osobito podno Velebita. Najniža jutarnja temperatura zraka od 11 do 16 °C, u unutrašnjosti Istre od 7 do 10 °C, a u gorju od 1 do 6 °C. Najviša poslijepodnevna od 20 do 24 °C, u gorju 14 do 16 °C.

Pretežno vedro i vjetrovito bit će i u unutrašnjosti Dalmacije, a i na srednjem i južnom Jadranu, uz umjereno valovito, na otvorenome i valovito more. Temperatura zraka ujutro od 12 do 17 °C, u unutrašnjosti i samo oko 9 °C, a poslijepodne 21 do 25 °C.


Reci što misliš!