Događaji

meteo kutak

Od srijede ponovo porast naoblake i moguća kiša

Od srijede ponovo porast naoblake i moguća kiša
Bojan Bogdanić

U utorak sunčano, na kopnu ujutro magla, a uz niske temperature moguć je i mraz. Iskoristite dan na suncu jer stiže promjena.

Temperatura je na kopnu ujutro tek nekoliko stupnjeva iznad nule pa lokalno imai i mraza. Osim toga, na kopnu ponegdje ima i magle. Nastavak dana će ipak u cijeloj zemlji proteći u sunčanom vremenu, a na moru će bura oslabjeti.

Ciklona koja se spustila sa sjevera će se premještati dalje na jug, a nad nama će ojačati anticiklonalni greben. Tako će se zaržati i u nastavku tjedna.

Jutro će na Jadranu biti vedro, dok će u unutrašnjosti biti magle, uglavnom po kotlinama i uz rijeke, a zatim će i tu sunce zasjati. Na kopnu će vjetar oslabjeti, a na moru će i dalje biti bure - umjerene ili jake, na sjevernom dijelu s olujnim udarima. Temperatura nekoliko stupnjeva niža od juččerašnje - na kopnu ispod 5, a uz obalu od 9 do 14 stupnjeva.

U nastavku dana će u središnjim predjelima prevladavati sunčano, vjetar slab, a temperatura oko 15 stupnjeva. Slično će biti i na istoku - sunčano, bez izraženog strujanja te uz 15-ak stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu sunčano, bura će oslabjeti i okrenuti prvo na sjeverozapadnjak, a zatim u noći na jugo. Temperatura će biti oko ugodnih 20 stupnjeva. Dosta sunca bit će u gorju, uz temperaturu ipak nešto nižu nego na moru - oko 14 stupnjeva.

U utorak i u Dalmaciji sunčano, često i vedro, bura će oslabjeti, a temperatura će biti do 22 stupnja. Slične temperature je i more pa će oni hrabriji dan iskoristiti za jedan od posljednjih posjeta plaži.

U srijedu postupni porast naoblake. U četvrtak oblačno s kišom ili pljuskovima, ali već će nam se u petak vratiti sunčano vrijeme. Bit će malo toplije, a osobito u srijedu.

I na moru će srijeda biti nestabilnija pa je moguće malo kiše ili poneki pljusak i to uglavnom na širem riječkom području. Kiše ili pljuskova će duž obale biti i u četvrtak, a onda u petak i ondje sunčano. Do petka će puhati jugo, a zatim sjeverozapadnjak, javlja Dnevnik.hr.


Reci što misliš!