Događaji

dojmovi

Zadarski Memorijal Mirka Miočića u rangu europskih kviznih prvenstava

Zadarski Memorijal Mirka Miočića u rangu europskih kviznih prvenstava
Dino Stanin/PIXSELL

Zadar je ovaj vikend bio središte kvizomana ili kvizomanijaka, kako za sebe vole reći. U Arsenalu je održan treći Memorijal Mirka Miočića - legendarnog igrača koji se proslavio u brojnim kvizovima HRT-a.

Najbolji kvizaši Hrvatske, ali i Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije ovog su vikenda u Zadru. Pobjednik u pojedinačnom nadmetanju dobro je poznat gledateljima Hrvatske televizije.

Memorijal Mirka Miočića - treća večer Memorijal Mirka Miočića - treća večer

- Svaka uloga nosi svoju odgovornost, tamo je ipak pritisak i javnosti, i svjetla i na kraju krajeva produkcije i gledanog kviza, ovdje je puno više pritisak kolega i konkurenata i kolega kvizaša. Više uživam u ovome, možda zato jer je malo rjeđe, rekao je Dean Kotiga, "Lovac" u kvizu Potjera.

Među kvizaškom populacijom žene su malobrojne - samo je 15-tak posto natjecateljica - među njima i prošlogodišnja pobjednica.

- Puno znaju ali iz nekog razloga se plaše prijaviti na kvizove i nastupati. Stvarno se nisam nadala da ću se mjerit s tim vrhunskim kvizašima, Lovcima, rekla je Marijana Jakovašić.

Kvizomanija je relativno nova pojava u nas, no kvizomana ima među svim generacijama. Zadar ima zahuktalu kvizašku scenu pa nije čudo što su se pojavili entuzijasti odlučni da očuvaju uspomenu na Mirka Miočića.

- Možemo se pohvaliti velikim rastom iz godine u godinu, znači negdje sa 180 na 210, sada će bit više od 250. Uvijek su nam svi Lovci iz "Potjere" ovdje, rekao je tajnik Udruge kvizaša Zadar Lovro Jurišić.

A "Lovci" iz Potjere ne štede na pohvalama organizatorima:

- U rangu europskih kviznih prvenstava na kojima isto sudjelujem, stvarno bi evo pozvao bilo koga da se pridruži slijedeće godine, neće faliti, poručio je Kotiga.


Reci što misliš!