Događaji

utorak, 15. listopada

Predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi u GKZD

Predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi u GKZD

U utorak, 15. listopada 2019. godine u 17 sati u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice u Zadru, Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji sa Zadarskom županijom organizira predavanje o biodinamičkoj poljoprivredi.

Zadarska županija, prepoznajući značaj i važnost ekološke poljoprivrede kao i novih inovativnih rješenja u procesu razvoja poljoprivrede, ostvarila je suradnju s ustanovom Centar dr. Rudolfa Steinera. Cilj suradnje bio bi jačanje naših kapaciteta kroz realizaciju aktivnosti u području edukacija, konferencija i treninga koji će omogućiti razmjenu znanja i pomoć obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u primjeni novih tehnologija temeljenih na praktičnim znanjima i vještinama o biodinamičkoj poljoprivredi. 

Biodinamička poljoprivredna proizvodnja je kruna ekološke poljoprivredne proizvodnje i pristupa na potpuno prirodan način proizvodnji i preradi voća i povrća, uz uporabu isprobanih  bioloških preparata koji ozdravljuju tlo i povećavaju postotak humusa u tlu. 

Riječ  je o potpuno inovativnim primjenama u poljoprivrednoj proizvodnji temeljeno na prirodnim biodinamičkim pripravcima i kompostiranju.


Reci što misliš!