Događaji

ponedjeljak, 14. listopada

U Dubrovniku Konferencija o traganju i spašavanju na moru

U Dubrovniku Konferencija o traganju i spašavanju na moru

Svečano otvorenje Konferencije o traganju i spašavanju na moru, održat će se u organizaciji Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u ponedjeljak, 14. listopada, u Dubrovniku.

Na Konferenciji će sudjelovati državni tajnik za more, Josip Bilaver, pomoćnik ministra, kap. Siniša Orlić, izvršna direktorica Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA), Maja Markovčić Kostelac te župan Dubrovačko - neretvanske županije, Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika, Mato Franković.

Osnovni cilj organizatora Konferencije jest upoznavanje i uključivanje stručne javnosti u procese razvoja i modernizacije sustava traganja i spašavanja na moru u Republici Hrvatskoj, a kako bi se u svakom trenutku osigurao brz i učinkovit odgovor na izvanredne situacije na moru, osobito kod spašavanja ljudskih života.

Tematski će na Konferenciji biti riječi o planu razvoja službe traganja i spašavanja na moru, razvoju integriranih operativnih rješenja, modernizaciji tehničkih resursa, kao i drugim temama koje mogu  utjecati na učinkovit odgovor nadležnih službi, u izvanrednim situacijama spašavanja na moru.


Reci što misliš!