Događaji

aktivno motrenje

U nedjelju se očekuju nove snimke satelita u potrazi za nestalim pomorcima

U nedjelju se očekuju nove snimke satelita u potrazi za nestalim pomorcima
Facebook/bourbonoffshore.com

Potraga za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem i pomorcima nestalima na Atlantiku u fazi je aktivnog motrenja. To znači da brodovi više ne skreću s kursa, nego pojačano motre na svojim rutama.

Prema posljednjim informacijama, pregledane su najnovije satelitske snimke tog područja i na njima, nažalost, ništa nije pronađeno.

Hrvatska i dalje ima angažiranih šest satelita, a u nedjelju se očekuju nove snimke jer će putanja jednog proći preko tog područja.

Neven Melvan, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, izjavio je jučer za središnji Dnevnik HTV-a da je posjetio obitelj Miškić te da oni i Miškićevi prijatelji ne gube nadu da će on biti pronađen živ.

Obitelj je prikupila 82.000 eura, no Melvan smatra da privatna potraga na tako velikom prostoru neće uroditi plodom, a objasnio je i što zapravo znači traganje aktivnim motrenjem.

"Brodovi u prolazu osmatraju i o onome što uoče obavještavaju Centar za traganje i spašavanje. Taj centar zahtjeva od svih brodova da pojačaju radarsko motrenje, da pojačaju vizualno motrenje i da obrate pažnju na sve uočeno", rekao je.


Reci što misliš!