Događaji

24. i 25. listopada

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru domaćin Međunarodne konferencije CRUA 2019

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru domaćin Međunarodne konferencije CRUA 2019

Međunarodni centar za podvodnu arheologiju u Zadru, u suradnji sa Sveučilištem, organizira međunarodnu konferenciju pod nazivom ,,Konzervacija i restauracija u podvodnoj arheologiji: iskustva, metode i nove spoznaje’’ - CRUA 2019.

Međunarodna konferencija održat će se u četvrtak 24. listopada u prostoru bivše crkve Sv. Nikole te u petak 25. listopada na zadarskom Sveučilištu.

Zadarska županija pokrovitelj je ove međunarodne manifestacije.

Svrha konferencije je okupiti znanstvenike i stručnjake koji se bave konzervatorsko-restauratorskim radovima podvodne arheološke baštine kako bi se jačanjem suradnje i umrežavanjem doprinijelo intenzivnijem povezivanju te razmjeni znanja i iskustva.

Predavanja će održati hrvatski i strani stručnjaci, predstavnici uglednih inozemnih
sveučilišta i instituta iz 11 zemalja (Slovenija, Italija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Španjolska, Portugal, Kanada, SAD, Kolumbija i Južna Koreja).

Cilj međunarodne konferencije je predstaviti stručne i znanstvene projekte u području konzervacije i restauracije u podvodnoj arheologiji, a osnovna svrha je približiti građanstvu važnost zaštite i očuvanjapodvodne kulturne baštine.

Međunarodna konferencija sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i otvorena je za širu javnost.

Program konferencije bit će objavljen naknadno.


Reci što misliš!