Događaji

napravljen idejni projekt

U Murvici će se graditi višenamjenski sportski centar

U Murvici će se graditi višenamjenski sportski centar

Na temelju Idejnog projekta 14. listopada 2019. godine sastavljen je prijedlog Elaborata iskolčenja za izgradnju višenamjenskog sportskog centra u Murvici.

Zbog povećanja broja djece i seniora koji treniraju u nogometnim klubovima na području Općine Poličnik– NK Dragovoljac, NK Murvica i NK Abeceda sporta, došlo je do preopterećenja postojećeg sportskog kompleksa u Poličniku čiji kapaciteti glavnog i pomoćnog terena ne mogu zadovoljiti potrebe klubova za održavanje treninga i odigravanje utakmica.

Suočeni s navedenim problemom, iz Općine su odlučili krenuti u izgradnju višenamjenskog sportskog centra u Murvici koji bi uključivao proširenje postojećeg malonogometnog igrališta i postavljanje umjetne trave na igralište dimenzija 75x50 metara, izgradnju montažnih tribina za potrebe odigravanja utakmica mlađih kategorija i održavanja ljetnih malonogometnih turnira, te montažu 3 velika kompletno opremljena kontejnera sa svim komunalnim priključcima koji bi služili kao svlačionice i prostorije za službene osobe.

Dovršetkom izgradnje igrališta i popratnih objekata dobili bi jedan moderan sportski kompleks s vrhunskim uvjetima za odigravanje službenih utakmica mlađih kategorija, za treninge seniorskih ekipa i mlađih kategorija, te za organizaciju ljetnih malonogometnih turnira.

Korisnici igrališta na sportskom centru bili bi stanovnici Murvice, klubovi i udruge s područja Općine Poličnik – prvenstveno NK Murvica, MNK Murvica, MNK Deportivo la Murvica i NK Abeceda sporta, a po potrebi i sukladno mogućnostima i ostali klubovi i udruge s područja Općine Poličnik.

Planirano je da upravljanje igralištem preuzmu odgovorne osobe NK Murvica ili neki drugi klub sukladno dogovoru između klubova.


Reci što misliš!