Događaji

zbog opasnosti od ponavljanja djela

Slišku jednomjesečni istražni zatvor zbog napada na Petrača

Slišku jednomjesečni istražni zatvor zbog napada na Petrača
Dalibor Urukalović/Marko Lukunić/Pixsell

Sudac istrage odredio je u utorak jednomjesečni istražni zatvor Vjeku Slišku (29) osumnjičenom da je u subotu oko 22,30 sati ispred hotela Esplanade u Zagrebu teško ozlijedio Hrvoja Petrača (64) i prijetio mu.

Istražni zatvor Slišku je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela te opasnosti od utjecaja na jednog svjedoka, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Budući da je Sliško ranije osuđivan zbog kaznenih djela s elementima nasilja, sud je prihvatio argumente tužiteljstva kako bi boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Iako je tužiteljstvo predložilo da se Sliška pritvori zbog opasnosti od utjecaja na pet svjedoka, sud je zaključio kako bi mogao utjecati samo na jednog svjedoka. Neslužbeno, riječ je o osobi s kojom je u subotu navečer bio ispred hotela.

Vjeko Sliško, sin Marka Sliška ubijenog 2003. i nećak Vjeke Sliška ubijenog 2001., napao je poduzetnika Petrača koji je široj javnosti poznat kao osuđenik za otmicu sina generala Vladimira Zagorca i krunski svjedok u tzv. aferi dragulji.

Prema neslužbenim podacima Petrač je napadnut dok je ispred hotela izlazio iz svojega automobila, a navodno je zadobio frakturu kostiju noge te potres mozga.


Reci što misliš!