Događaji

okupljanje građana

Zadrani na nogama: "Upali iskru pravde u mraku pravosuđa"

Zadrani na nogama:

Ispred Županijskog suda u Zadru večeras je najavljeno okupljanje građana na događaju pod nazivom "Upali iskru pravde u mraku pravosuđa".

Iz poziva:

U još jednom u nizu slučajeva nasilja nad djevojčicama i ženama, sudovi u Zadru su pokazali da im zaštita žrtve nije prioritet, kao ni, razmjerno zločinu, kazniti počinitelje.

Pokazali su nerazumijevanje trauma djevojčica i žena, a potom ih i sami dodatno traumatizirali dugotrajnim sudskim procesima prebacujući pritom dio krivnje s počinitelja na njih.

Umjesto društvenog korektiva i mjesta ravnopravnosti, sudovi su (p)ostali nadgradnja ostalih institucija te javnih i privatnih prostora koji djevojčice i žene ušutkavaju, etiketiraju i diskriminiraju.

Zato vas pozivamo da ove srijede u 21:30 h zajedno simbolički zapalimo iskru podrške svim djevojčicama i ženama žrtvama pravosuđa i pokažemo im da teret krivnje kojeg nose je zapravo teret neodgovornog sudstva i licemjerne društvene okoline koja preispituje njihovu nedužnost i moralnost, a time nemoral i krivnju počinitelja opravdava.

Rasvjetljavanje mraka pravosuđa započet će performansom žena u crnini kojim će se pokopati nepravda sudova i okoline prema djevojčicama i ženama, a potom i upaliti iskra otpora etiketama i diskriminaciji kao čin neupitne podrške žrtvama.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti