Događaji

my smart city

Na hackathonu i Zadrani koji su ostvarili uspješnu karijeru u svjetskim IT tvrtkama

Na hackathonu i Zadrani koji su ostvarili uspješnu karijeru u svjetskim IT tvrtkama

Započela je My Smart City konferencija u Zadru. Predavači na konferenciji bit će Zadrani koji su ostvarili uspješnu karijeru u svjetskim IT tvrtkama, lokalni poduzetnici koji su svoje ideje uspjeli pretočiti u uspješan posao i predstavnici gradova koji su implementirali neka pametna rješenja.

Doprinosi li turizam kvaliteti života u Zadru i kako u tome pomaže/odmaže tehnologija?  - pitanje je na koje će odgovore pokušati dati druga po redu My Smart City konferencija, koja se održava 17. i 18. listopada u zadarskom Kazalištu lutaka u organizaciji Grada Zadra i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE.

Cilj konferencije je predstaviti zadarske lokalne potencijale i detektirati prilike za daljnji razvoj te raspraviti o svim potencijalima Zadra za IT razvoj i digitalizaciju javnih usluga. 

My Smart City konferencija u Zadru financira se iz projekta **CODE** – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment, unutar Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014.-2020. čiji je nositelj Grad Zadar, u suradnji s Agencijom za razvoj Zadarske županije – ZADRA NOVA.

U sklopu programa 17.10. Šime Lugović moderirat će panel Tehnologija kao partner u razvoju lokalnog turizma, na kojem će se razgovarati o tome kako rast turističkog prometa utječe na lokalno gospodarstvo, kako tehnologija može pomoći te o strategiji razvoja turizma Grada Zadra. Njegovi sugovornici bit će Nikola Žinić (App Zagreb Be There), Ante Galić (TZ Grada Zadra), Sarah Jane Begonja (Chasing the Donkey), Josip Zurak (Authland) i Jerko Škorić (Divit).


Reci što misliš!