Događaji

nema predaje

Zadranin ponovo prepravio grafit "Ubi Srbina"

Zadranin ponovo prepravio grafit

Zadranin i gradski vijećnik Jure Zubčić ponovno je prepravio grafit "Ubi Srbina" u "Ljubi Srbina".

Široj javnosti Zadranin je postao poznat kada je prošle godine također prepravio jedan takav grafit. Zbog toga je dva puta završio na policiji i dobio kaznenu prijavu zbog uništavanja tuđe imovine.

Kako je potvrdio za N1 od prijave nije bilo ništa, tj. nije dobio nikakvu povratnu informaciju ni od policije ni nadležnog državnog odvjetništva. 

Zbog prvog prepravljanja primio je i prijetnje, a ratni veteran koji mu je prijetio s lažnog profila osuđen je na tri godine uvjetno.

"Da, opet sam prepravio grafit. Ide li vam to na živce? E pa baš mi je drago. Mislite da nište drugo ni ne znam? E pa baš mi je drago. Mislite da sam budala što se izlažem realnoj opasnosti? E pa baš mi je drago da tako mislite", obavijestio je zadarski gradski vijećnik iz redova SDP-a jutros Twitter zajednicu da je opet radio sprejem.

"Jer dok god sam vam ja problem...

Dok god vam ja idem na živce. Dok god mene smatrate luđakom radi prepravljanja grafita. Dotad naše društvo ima problem. Jer ne idu vam na živce naši sugrađani koji anonimno pišu ove grafite!? O njima ništa? Nisu vam izazvali reakciju? Oni vas ne živciraju. Oni nisu problem? Zapitajte se tko vas i zašto vas živcira", tvitao je Zubčić.

I da, slobodno ponovno svedite priču na rat, na ustaše, na partizane, nastavlja na Twitteru Zubčić.

"Nisu autorima problem ni Srbi, ni ustaše, ni partizani. Oni su sami sebi problem. Koja je to bolesna zadovoljština kad napišeš grafit koja poziva na ubijanje bilo koga? Što sve u životu možeš korisnog za sebe napraviti i za svoju okolinu, a ti se odlučiš pozivat na ubijanje? Shvaćaš li, autoru, da te filaju mržnjom, da se ne baviš svojim životom?

Što će ti donijeti mržnja prema bilo kojoj nacionalnosti? Bolji posao? Bolje obrazovanje? Bolje zdravstvo? Ajmo sad dogovor, svi u svom okruženju poljubite Srpkinju ili Srbina. I nemojte mi s tim Srbi su ovakvi, Hrvati su onakvi. Među svima ima ljudi i onih koji to nisu", zaključio je Zubčić svoj poziv.


Reci što misliš!