Događaji

dobre najave

Za sufinanciranje doprinosa vježbenika na brodovima u međunarodnoj plovidbi 2,1 milijuna kuna

Za sufinanciranje doprinosa vježbenika na brodovima u međunarodnoj plovidbi 2,1 milijuna kuna
AP Images

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa 2,1 milijun kuna sufinancirat će troškove obveznih doprinosa svim vježbenicima,koji su u ovoj godini ukrcani na brodove u međunarodnoj plovidbi, priopćeno je iz tog ministarstva.

Državna potpora osigurana je temeljem Pravilnika o pokriću troškova plaća i doprinosa vježbenika palube, stroja i elektrotehnike na brodovima u međunarodnoj plovidbi, koji stupa na snagu 19. listopada, a kao prva mjera predviđeno je sufinanciranje troškova obveznih doprinosa vježbenika palube, stroja i elektrotehnike koji su ukrcani na brodove u međunarodnoj plovidbi te imaju u prebivalište Republici Hrvatskoj, odnosno uobičajeno boravište.

Suma sufinanciranja po pojedinom vježbeniku odredit će se ovisno o ukupnom broju ostvarenih dana ukrcaja svih kandidata, koji podnesu prijavu resornom ministarstvu, kao i u skladu s raspoloživim sredstvima, osiguranim u državnom proračunu za 2019., a zahtjevi će se primati do 1. studenoga.

Namjenska financijska sredstva bit će isplaćena temeljem zahtjeva za razdoblje od 1. siječnja do 1. studenoga 2019., uz uvjet da su podnositelji zahtjeva prethodno uplatili predujam obveznih doprinosa za to razdoblje.

Isplata na račune korisnika je predviđena do kraja tekuće kalendarske godine.

Iz Sindikata pomoraca Hrvatske također su izvijestili kako su pozivali vježbenike da se jave na poziv za subvenciju uplaćenih doprinosa. Podsjećaju da je taj sindikat inicirao da se vježbenicima palube, stroja i elektrotehnike refundiraju plaćeni doprinosi za obvezno mirovinsko osiguranje i obvezno zdravstveno osiguranje u 2019., što je, kažu, ministarstvo i prihvatilo.


Reci što misliš!