Događaji

subota, 19. listopada

Tribina sjećanja na hrvatskog branitelja Ivicu Pešuta i poginule branitelje benkovačkog kraja

Tribina sjećanja na hrvatskog branitelja  Ivicu Pešuta i poginule branitelje benkovačkog kraja

Braniteljska Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije i Grad Benkovac, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, organiziraju tribinu sjećanja na hrvatskog branitelja Ivicu Pešuta i poginule branitelje benkovačkog kraja.

Ivica Pešut bio je pripadnik dragovoljačke postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik, specijalne policije  i  134. Domobranske pukovnije. Prošao je sva ratišta diljem Hrvatske a svoj mladi život položio je na oltar Domovine u VRO Oluja. 

4453284e730cebbad3195d4109db27ef.jpg?v=2Javna tribina sjećanja održat će se u subotu 19.10. u vatrogasnom domu u 18 sati. Prije održavanja tribine njegovi suborci i ostali visoki uzvanici položit će vijence za sve poginule hrvatske branitelje benkovačkog kraja na Trgu dr. Franje Tuđmana u 17 sati u Benkovcu.  

Na tribini u vatrogasnom domu u Benkovcu govorit će generali Marko Lukić , Josip Lucić i bivši saborski zastupnik Drago Krpina. Tribini će kao posebni gosti biti nazočni članovi generalskog zbora, gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić  i mnogobrojne braniteljske udruge Zadarske županije. 


Reci što misliš!