Događaji

vrijeme danas

Ujutro sumaglica, danju pretežno sunčano

Ujutro sumaglica, danju pretežno sunčano

Sljedećih će dana biti relativno stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme, većinom i suho, uz dosta sunčanih sati, ali uz čestu, ponegdje i dugotrajnu maglu i niske oblake. Od vikenda ponovno vjetrovitije, uz jugozapadnjak i jugo.

U petak će magla vjerojatno najčešća biti u Slavoniji, Baranji i Srijemu, gdje bi se mjestimice mogla zadržati i do sredine dana. Poslijepodne sunčano i toplo s najvišom temperaturom i do 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj podjednako relativno toplo i većinom sunčano, ujutro s maglom, osobito u južnijim područjima. Vjetar uglavnom slab jugozapadni, na sjeverozapadu poslijepodne i umjeren. Najniža temperatura većinom od 7 do 9 °C.

Još svježije ujutro će biti po kotlinama Like, gdje će također biti mjestimične magle, a danju ipak manje sunčanih sati nego u četvrtak. Još oblačnije bit će u Gorskome kotaru i na sjevernom Jadranu, a osobito je na širem riječkom području moguća slaba kiša ili rosulja. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo, uz koje će more biti većinom malo valovito. Sumaglice i magle ujutro može biti ponegdje i na moru.

I u Dalmaciji ujutro mjestimice sumaglica i magla, osobito u njezinoj unutrašnjosti, a danju pretežno sunčano. Vjetar slab ili tiho, a more uglavnom mirno. Najviša dnevna temperatura većinom od 23 do 25 °C.

Podjednako visoke vrijednosti bit će i na jugu Hrvatske, uz prevladavajuće sunčano vrijeme. Vjetar također slab, a more mirno do malo valovito. Ujutro je mjestimice moguća magla, osobito u zaobalju.


Reci što misliš!