Događaji

sabor rh

21. listopada proglašen Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa

21. listopada proglašen Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa
Goran Stanzl/PIXSELL

S ciljem podizanja svijesti o sigurnosti svih sudionika u prometu Hrvatski je sabor u petak proglasio 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa.

Zastupnici su većinom glasova tako podržali zajednički prijedlog saborskih odbora za unutarnju politiku i za pomorstvo koji su prvotno tražili da se spomenuti datum obilježava kao Nacionalni dan bez mobitela u prometu, ali su prihvatili Vladinu argumentaciju da to bude Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa.

Vlada se, naime, suglasila da su mobiteli veliki sigurnosni problem u prometu, ali i napomenula da je njihovo korištenje samo jedan od četiri čimbenika koji utječu na sigurnost, ostali su brzina alkohol i nekorištenje sigurnosnog pojasa.

Sabor je u petak podržao i izvješća o izvršenju državnog proračuna te primjeni fiskalnih pravila za 2018. godinu i prvo polugodište 2019.

Podržao je i izvješće o radu za 2018. Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, izvješća nekolicine državnih agencija i ureda, a u drugo je saborsko čitanje upućeno nekoliko zakonskih prijedloga.


Reci što misliš!