Događaji

pula

Policija intervenirala na prosvjedu "Pravda za djevojčice" zbog majice s natpisom "HDZ lopovi"

Policija intervenirala na prosvjedu
Dusko Marusic/PIXSELL

Tristotinjak građana Pule sudjelovalo je u subotu na Trgu Portarata na prosvjedu "Pravda za djevojčice", organiziranom kako bi se još jednom iskazalo nezadovoljstvo skandaloznim odlukama pravosudnih tijela u slučaju silovanja 15-godišnjakinje, a tijekom prosvjeda došlo je i do policijske intervencije.

Tijekom prosvjeda policijski službenici su među okupljenima uočili dvojicu mladića koji su na majicama imali natpis "HDZ Lopovi. Lopine!". Dvojac u majicama, po tvrdnjama okupljenih, nije svojim ponašanjem provocirao reakciju policije ali je očito bio sporan tekst na majicama.

Policajce su, u znak potpore mladićima, okružili brojni Puljani izražavajući svoje nezadovoljstvo represivnim mjerama sustava. Policajci su željeli dvojac privesti u postaju zbog kako su rekli "zbog utvrđivanja identiteta", jer jedan od mladića nije imao osobnu iskaznicu. Potom je policijska službenica pred okupljenim građanima i novinarima kazala da neće biti potrebe za odvođenjem mladića u postaju ukoliko skinu sporne majice. U konačnici mladići majice nisu skinuli, a policajci su odustali od privođenja.

Istarska policija: Utvrđivali smo identitet iz sigurnosnih razloga

"Policijski službenici u subotu su oko 11.20 sati, prije početka prosvjeda na Trgu Portarata u Puli, pristupili dvojici muškaraca u cilju provjere i utvrđivanja identiteta iz sigurnosnih razloga, odnosno preveniranja eventualnih protupravnih ponašanja. Osobe su počele negodovati te je tada pozvana još jedna policijska ophodnja kako bi se izbjegli eventualni incidenti", pojašnjava slučaj istarska policija. Dolaskom druge ophodnje, utvrđen je, kažu, identitet osoba, i to tako da je identitet jednog muškarca utvrđen uvidom u osobnu iskaznicu, dok je provjera identiteta drugog muškarca provedena na temelju iskaza osobe koja je bila s njim u društvu te je time policijsko postupanje završilo.


Reci što misliš!