Događaji

vrijeme danas

Pretežno sunčano i još toplije nego prošlog tjedna

Pretežno sunčano i još toplije nego prošlog tjedna
Bojan Bogdanić

I u novome se tjednu nastavlja većinom suho, sunčano i iznadprosječno toplo vrijeme...

U ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano, uz mjestimice slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar. Temperatura će zraka danju porasti do oko 25 °C. A jutarnja će biti oko 10 °C, iako uz Savu, gdje opet može biti magle, treba računati na niže vrijednosti nego drugdje.

Topao će i uglavnom sunčan ponedjeljak biti i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će još tijekom dana biti jugozapadnog vjetra, u Hrvatskom zagorju i Međimurju moguće na udare i jakog. Temperatura ujutro od 9 do 14 °C, a danju između 23 i 26 °C.

U Lici i na većem dijelu sjevernog Jadrana također većinom sunčano. Više će oblaka uz mogućnost za poneku kap kiše biti osobito u prvome dijelu dana u Gorskome kotaru, na širem riječkom području te u unutrašnjosti Istre. Jugozapadnjak u gorju te jugo na moru će kroz dan slabjeti. Najviša temperatura zraka bit će uglavnom od 20 do 24 °C.

U Dalmaciji, posebice u njezinoj unutrašnjosti, vjerojatno će uz prevladavajuće sunčano vrijeme biti malo toplije. No, isto tako, jutro će mjestimice u Zagori biti svježe, moguće i uz maglu. Slabo i umjereno jugo poslijepodne će okrenuti na zapadni i jugozapadni vjetar, a more biti uglavnom malo valovito.

Sunčano će biti i na krajnjem jugu Lijepe naše, gdje će jugo tijekom dana oslabjeti te potkraj dana ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak. A ujutro će uz obalu mjestimice puhati bura. Temperatura zraka bit će podjednaka kao u nedjelju, pa i malo viša.


Reci što misliš!