Događaji

Agencija za obalni linijski pomorski promet vas podsjeća

Podnesite na vrijeme zahtjeve za izdavanje otočnih iskaznica

Podnesite na vrijeme zahtjeve za izdavanje otočnih iskaznica
PIXSELL

Agencija za obalni linijski pomorski promet ponovno poziva sve otočane da provjere datume valjanosti svojih otočnih iskaznica za povlašteni prijevoz u obalnom linijskom pomorskom prometu te da na vrijeme predaju zahtjeve za izdavanje „novih“ otočnih iskaznica.

Naime, do kraja 2019. godine ističe oko 50.000 iskaznica za osobe i vozila koje su izdane 2014. godine, a do sada je  u poštanskim uredima zaprimljeno manje od četvrtine zahtjeva za produljenje. Korisnici svoje zahtjeve za produljenje, odnosno izradu „novih“ otočnih iskaznica mogu podnijeti u poštanskim uredima prema popisu najranije 90 dana prije isteka postojeće iskaznice. 

S otočnim iskaznicama kojima je istekao rok važenja korisnici neće moći ostvariti pravo na povlašteni prijevoz za osobe i vozila stoga je ključno da izrade „nove“ otočne iskaznice kojima će ostvarivati pravo na povlašteni prijevoz.

Na sljedećoj poveznici nalazi se popis poštanskih ureda u kojima korisnici mogu predati svoje zahtjeve za otočne iskaznice, a koje će im u roku tri tjedna biti isporučene u poštanski ured u kojem je zahtjev podnesen. Korisnici su dužni preuzeti pristiglu otočnu iskaznicu u poštanskom uredu.

POPIS POŠTANSKIH UREDA ZA ZAPRIMANJE ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE OTOČNIH ISKAZNICA

Za sve informacije korisnici se mogu obratiti Agenciji za obalni linijski pomorski promet na kontakt telefone 021/329-371 i 021/329-372 ili e-mailom na adresu: info@agencija-zolpp.hr .


Reci što misliš!